Recepten Recepten

KwarKwartje

Recept

2.500 g 50 % Panomix Kwark } 100%
2.500 g 50 % bloem }
500 g 10 % gist
1.600 g 32 % water
250 g 5 % Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

1.250 g 25 % rozijnen
KwarKwartje

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.
De vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 20°C.
Afwegen op 1650 gram.
Deegrust 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Kruislinks diep insteken.
Deegrust 30 minuten en bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 9 minuten.

Uitkomst 156 stuks

Variëren met vulling:
- 25% rozijnen / 5% cranberries / 5% hazelnootstukjes
- 10% gebruneerde amandelstaafjes / 5% kaneelgranules / 10% suikernibs P3
- 15% sinasstukjes / 10% chocoladedruppels
- 15% gekonfijte appelstukjes / 10% kaneelgranules
- 10% abrikozenstukjes / 10% vijgenstukjes / 10% dadelstukjes