Recepten

Minty Greek Cheesecake

Bodem

600 g   koekkruimels
60 g   boter

Recept

500 g   Zeesan Curd/Yoghurt
1.000 g   water
500 g   griekse yoghurt
500 g   slagroom
7 g   mintblaadjes

Afwerking

300 g   ColdJel Neutraal
45 g   Sosa, Menta Verda Natural

Decoratie

25 g   mintblaadjes
Minty Greek Cheesecake

Werkwijze

De koekkruimels fijndraaien en mengen met de gesmolten boter.
Voorzie de gangmakerringen van 9 cm doorsnede met een manderol van plastic.
Schep hierin 25 gram kruimels en druk deze stevig aan.

Snijd de mintblaadjes fijn.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en het water tot een gladde massa en voeg de fijngesneden mintblaadjes toe.
Spatel de slagroom met de griekse yoghurt die voor 75% is opgeklopt erdoor.

De gangmakerring afvullen met bavaroise en glad afstrijken.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Meng de ColdJel Neutraal met de sosa menta verda neutral en strijk de bovenkant strak af.
Decoreren met een topje mint.

Uitkomst 25 stuks