Nutella Bloemenbroodje
Nutella Bloemenbroodje
Recept
| 5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
| 5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
| 500 g | 5 % | gist | |
| 4.000 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
| 3.484 g | Hazelnootspijs met Perla Amandelpan (13 g per stuk) |
Strijken
| 536 g | Ovex Liquide (2 g per stuk) |
Decoratie
| 804 g | Dip Neutraal (3 g per stuk) |
Vulling 2
| 5.360 g | Nutella® (20 g per stuk) * |
* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1450 gram.
Opmaken als voor brood en iets platdrukken.
Geef het deeg een rust van ca. 20 minuten in de koeling.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Steken met de bloemsteker (ca. 54 gram) en op met papier beklede bakplaten zetten.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken in het midden een cirkel drukken en vullen met een dop Hazelnootspijs.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 8 minuten.
Na het afkoelen decoreren met Dip Neutraal.
Op de Hazelnootspijs een dop Nutella spuiten.
Uitkomst 268 stuks