
Oranjeslof
Oranjeslof
Recept
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
150 g | water | |
100 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Vulling 1
2.200 g | Perla Amandelpan |
Vulling 2
500 g | Zeesan Neutraal | |
650 g | water | |
2.500 g | slagroom | |
750 g | Fruitful Apricot |
Afwerking
1.000 g | Dip Sinas |
Decoratie
1.800 g | slagroom | |
360 g | abrikozen |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Plakken uitsteken met een sloffenring waarin gebakken wordt.
De Perla Amandelpan in het midden van de deegplak spuiten.
Verhouding 175 gram deeg en 120 gram Perla Amandelpan.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
De bodems moeten mooi goudbruin gebakken zijn.
Eventueel de bodems op voorraad houden in de vriezer.
Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Voeg als laatste de Fruitful Apricot toe.
Verdeel 240 gram bavaroise over de afgekoelde slof.
Na verwerking altijd eerst in de koeling en dan in de vriezer plaatsen om een goede gelering te verkrijgen.
Als afwerking door de Dip Sinas halen en vervolgens een dun streepje als decoratie.
Decoreren met slagroom en abrikozen en een rood wit blauw vlaggetje.
Uitkomst 18 stuks