Recepten Recepten

Panettone Cake

Recept

15.000 g   Fantasy Panettone Cake
3.750 g   ei
3.750 g   boter *
3.750 g   water

* of Muffinolie, i.v.m. het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Decoratie

4.500 g   amandelstaafjes (60 g per stuk)
Panettone Cake

Werkwijze

Meng alle grondstoffen.
Met boter maximaal 4 minuten met de vlinder in de eerste versnelling
Met Muffinolie 5 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.

De Cakevorm in tray vullen met 350 gram beslag.
De bovenzijde bestrooien met amandelstaafjes.

Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.

Om een gegarandeerd mooie scheuring te krijgen is het mogelijk om door middel van een cornetje een dun streepje Muffinolie in het midden van de cake te spuiten.

Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45-50 minuten.

Uitkomst 75 stuks

Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de cakevorm schoon te houden.