![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Parijse Bollen deluxe
Parijse Bollen deluxe
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
170 g | 1.7 % | bakkerszout | |
900 g | 9 % | gist | |
4.500 g | 45 % | water | |
1.200 g | 12 % | ei | |
1.000 g | 10 % | Mekufa | |
1.500 g | 15 % | Exakt Luxe |
Vulling
24.050 g | Gele room met Minuta VV (50 g per stuk) |
Afwerking
4.810 g | Dip (10 g per stuk) |
![Parijse Bollen deluxe](https://www.zeelandia.nl/recepten/parijse-bollen-deluxe/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rijs de bolletjes platdrukken.
Doppen erop plaatsen.
Narijs 80 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.
Na afkoelen, doorsnijden en vullen met gele room.
Afwerken met Dip.
Uitkomst 481 stuks