Parijse Bollen deluxe
Parijse Bollen deluxe
Recept
| 10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
| 170 g | 1.7 % | bakkerszout | |
| 900 g | 9 % | gist | |
| 4.500 g | 45 % | water | |
| 1.200 g | 12 % | ei | |
| 1.000 g | 10 % | Mekufa | |
| 1.500 g | 15 % | Exakt Luxe |
Vulling
| 24.050 g | Gele room met Minuta VV (50 g per stuk) |
Afwerking
| 4.810 g | Dip (10 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rijs de bolletjes platdrukken.
Doppen erop plaatsen.
Narijs 80 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.
Na afkoelen, doorsnijden en vullen met gele room.
Afwerken met Dip.
Uitkomst 481 stuks