Recepten

Passie Cheesecake

Fonceerdeeg

2.900 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling

575 g   Perla Amandelpan

Recept

810 g   roomkaas
500 g   Baked Cheesecake
500 g   passievruchten puree
400 g   ei
175 g   slagroom

Afwerking

575 g   ColdJel Neutraal *

* met verse passiepitjes.

Decoratie

100 g   Bianca
200 g   Vidos
150 g   water
Passie Cheesecake

Werkwijze

Fonceer bakjes van 8 cm doorsnede met het Hardewenerdeeg.
Verdeel de Perla Amandelpan over de bodems en bak deze goudbruin af.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C / Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.

Meng de roomkaas met de Baked Cheesecake en de eieren tot een gladde massa.
Voeg de passievruchtenpuree in gedeeltes toe, eventueel bijkrabben.
Als laatste de slagroom toevoegen en kort meedraaien.
Verdeel 20 gram beslag op de gebakken bodems.

Oventemperatuur:
Inschietoven 115°C / Rotatieoven 100°C.
Baktijd 70 minuten.
Flink stomen bij het inschieten, dit zorgt voor een mooie lichte bovenzijde.

De Cheesecake is gaar als de kerntemperatuur 80 - 82ºC heeft bereikt.

Na het bakken kunnen de Cheesecakes afgewerkt worden met de Coldjel Neutraal met passiepitjes.
Meng de Bianca, Vidos en het water, draai op tot een standig schuim.
Spuit een gladde dop schuim en brand deze af.

Uitkomst 115 stuks