Home » Recepten » Perzik Bootje

Perzik Bootje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Perzik Bootje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1500 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs ca 45 minuten.
De broodjes iets laten aandrogen, met een bal een kuil in het midden drukken.
Spuit ca. 25 gram Aldia Perzik in het kuiltje.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 8 minuten.

Na het afkoelen de broodjes afgeleren.
De rand bestrooien met witte chocolade schaafsel.

Uitkomst 342 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
600 g 6 % gist
4.500 g 45 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

2.000 g 20 % Sinaasappelstukjes

Vulling 2

8.550 g   Aldia Perzik (25 g per stuk)

Afwerking

1.710 g   Paletta Spray Neutraal (5 g per stuk)

Decoratie

1.710 g   Chocoladeschaafsel Wit (5 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie