Recepten Recepten

Rijckelaer met Multikorn Donker 50 MZ

Recept

5.000 g 50 % Multikorn Donker 50 MZ * } 100%
3.000 g 30 % volkorenmeel }
2.000 g 20 % bloem }
500 g 5 % gist
7.000 g 70 % water
1.500 g 15 % Korent Ambacht

* Multikorn Donker 50 MZ bevat zout!

Vulling

5.000 g 50 % gedroogde abrikozen
7.500 g 75 % vijgen
1.500 g 15 % water

Decoratie

1.400 g   amandelstaafjes (20 g per stuk)
Rijckelaer met Multikorn Donker 50 MZ

Werkwijze

De abrikozen en vijgen ca. 20 minuten weken met 1500 gram water.

Van alle grondstoffen met 60% water een goed afgekneed deeg vormen.
De laatste 10% in gedeeltes toevoegen als voor Allinson.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 30°C.
Voorrijs 20 minuten.
Afwegen 450 gram.
Opmaken en decoreren.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 70 stuks