Recepten Recepten

Rolbeslag/strijkbeslag met Maestro Moscovisch

Recept

1.000 g   Maestro Moscovisch
1.000 g   ei
Rolbeslag/strijkbeslag met Maestro Moscovisch

Werkwijze

Doe eerst de eieren in het bekken, daarna de Maestro Moscovisch toevoegen.
Het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd 6-10 minuten in de hoogste versnelling, 2 minuten in de lagere versnelling.

Gewenst soortelijk gewicht 340-360 gram per liter.

Baktijd
Swiss rollen van 4 mm ca. 6 minuten.

Oventemperatuur:
Inschietoven ca. 250°C - ruim stomen wasemschuif open.
Rotatieoven ca. 220°C - ruim stomen wasemschuif open.

Voor Chocoladerolbeslag extra toevoegen.
30 gram cacao
50 gram suiker (fijn)

Tips
- Maximaal 1 kilo mix per 10 liter bekkeninhoud opkloppen.
- Bij een te korte draaitijd kan het kapsel na het bakken minder stabiel zijn.
- Te lang in een te hoge versnelling draaien geeft een grovere structuur.
- Zorg ervoor dat de gebakken plakken direct van de hete plaat worden gehaald.
- Dek de gebakken plakken direct af met schone plastic vellen.
- Maak stapeltjes van 5 plakken en strooi poedersuiker tussen de plakken.