![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Scheepsbeschuit klein met KornPlus 50 MZ
Scheepsbeschuit klein met KornPlus 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | KornPlus 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | bloem | } |
300 g | 3 % | gist | |
4.800 g | 48 % | water |
* Panomix Kornplus bevat zout!
Decoratie
1.750 g | 17.5 % | Decor Korn Mix |
![Scheepsbeschuit klein met KornPlus 50 MZ](https://www.zeelandia.nl/recepten/scheepsbeschuit-klein-met-kornplus-50-mz/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vocht opname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen, iets plat drukken.
Strijken met Ovex Liquide en de onder en bovenkant decoreren met 8 gram Decor Korn Mix.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 262 broodjes.
Na afkoelen doormidden snijden en met de snijkant boven op de bakplaat leggen.
Kleuren in 4 minuten bij 250°C.
Nadrogen in 60 minuten bij 100°C.