Recepten Recepten

Scheepsbeschuit klein met KornPlus 50 MZ

Recept

5.000 g 50 % KornPlus 50 MZ * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
300 g 3 % gist
4.800 g 48 % water

* Panomix Kornplus bevat zout!

Decoratie

1.750 g 17.5 % Decor Korn Mix
Scheepsbeschuit klein met KornPlus 50 MZ

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vocht opname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen, iets plat drukken.
Strijken met Ovex Liquide en de onder en bovenkant decoreren met 8 gram Decor Korn Mix.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 262 broodjes.

Na afkoelen doormidden snijden en met de snijkant boven op de bakplaat leggen.
Kleuren in 4 minuten bij 250°C.
Nadrogen in 60 minuten bij 100°C.