![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Scheepsbeschuit met KornPlus 50 MZ
Scheepsbeschuit met KornPlus 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | KornPlus 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | bloem | } |
200 g | 2 % | gist | |
3.700 g | 37 % | water |
* Panomix Kornplus bevat zout!
![Scheepsbeschuit met KornPlus 50 MZ](https://www.zeelandia.nl/recepten/scheepsbeschuit-met-kornplus-50-mz/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg kneden.Voorrijs 60 minuten, tussen plastic.
Deeg uitwalsen tot 1 cm dikte en in drieën vouwen, dit twee maal herhalen.
Rusttijd 30 minuten.
Uitwalsen en dubbelvouwen, daarna uitrollen tot 1 cm dikte en prikken, plakken steken van 9 cm doorsnee.
Op gesmeerde platen leggen.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 240 °C.
Baktijd 14 minuten.
Deeggewicht 95 gram.
Uitkomst 144 scheepsbeschuiten.