Recepten Recepten

Schwarzwalderkirschtaart Bruin

Recept

2.000 g   Sachermix
1.200 g   ei
400 g   water

Vulling

1.750 g   slagroom
350 g   Zeesan Neutraal
425 g   water
100 g   Gel Kirsch 50%

Vulling 1

1.500 g   Fruitful Cherry

Trempeer

650 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

1.300 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
1.100 g   Chocoladeschaafsel Puur
50 g   Mont Blanc
Schwarzwalderkirschtaart Bruin

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.
Soortelijk gewicht 450 - 500 gram/liter.
Vul een taartpan van 24 cm met 400 gram beslag.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 25 minuten.

Snijd de taart 2x door.
Spuit een ring Fruitful Cherry op de onderplak.
Meng de Zeesan Neutraal met water, voeg de Gel Kirsch 50% toe, Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
2x vullen met de kirschbavaroise.
Trempeer de tussen- en de bovenplak met Kirschtrempeer.
Maskeer de taart met de Creme au Beurre en zet aan met Chocoladeschaafsel Puur.
Decoreer tot slot met Mont Blanc.

Uitkomst 9 stuks.