Schwarzwalderkirschtaart Bruin
Schwarzwalderkirschtaart Bruin
Recept
2.000 g | Sachermix | |
1.200 g | ei | |
400 g | water |
Vulling
1.750 g | slagroom | |
350 g | Zeesan Neutraal | |
425 g | water | |
100 g | Gel Kirsch 50% |
Vulling 1
1.500 g | Fruitful Cherry |
Trempeer
650 g | Trempeerlikeur met Gel |
Afwerking
1.300 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
1.100 g | Chocoladeschaafsel Puur | |
50 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.Soortelijk gewicht 450 - 500 gram/liter.
Vul een taartpan van 24 cm met 400 gram beslag.
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 25 minuten.
Snijd de taart 2x door.
Spuit een ring Fruitful Cherry op de onderplak.
Meng de Zeesan Neutraal met water, voeg de Gel Kirsch 50% toe, Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
2x vullen met de kirschbavaroise.
Trempeer de tussen- en de bovenplak met Kirschtrempeer.
Maskeer de taart met de Creme au Beurre en zet aan met Chocoladeschaafsel Puur.
Decoreer tot slot met Mont Blanc.
Uitkomst 9 stuks.