Sinaas/SpeculaasCake
Sinaas/SpeculaasCake
Recept 1
5.500 g | Fantasy Orange Cake | |
2.000 g | ei | |
1.400 g | water | |
800 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Recept 2
3.600 g | Fantasy Speculaas Cake | |
1.700 g | water | |
1.700 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Decoratie
400 g | Speculaaskoekjes |
Werkwijze
Meng alle ingrediënten van recept 1 gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.Om er zeker van te zijn dat de sinaasappelstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Meng alle ingrediënten van recept 2 gedurende 3 minuten in de tweede versnelling.
De Cakevorm in tray vullen met 190 gram sinaaasappelbeslag en schep hierop 140 gram speculaasbeslag.
Verkruimel de speculaaskoekjes en decoreer de bovenzijde van de cake.
Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Door de cake met een geoliede krabber in te steken zal de cake mooi open bakken, doe dit dan wel voor het decoreren.
Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 160°.
Baktijd 45-50 minuten.
Uitkomst 50 stuks
Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de cakevorm schoon te houden.