
Sinaasappeltaartje
Sinaasappeltaartje
Recept
1.000 g | Kanomix | |
450 g | boter | |
75 g | water | |
50 g | Citroenrasp | |
5 g | bakkerszout |
Vulling 1
800 g | Perla Amandelpan | |
100 g | Sinaasappelstukjes |
Vulling 2
200 g | Zeesan Blood Orange | |
250 g | water | |
1.000 g | slagroom |
Decoratie
1.000 g | sinaasappelpartjes (100 g per stuk) |
Afwerking
300 g | Paletta Spray Neutraal |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Plakken uitsteken met een (bavaroise) ring van 15 cm. waarin gebakken wordt.
De grondstoffen van de vulling 1 mengen, deze in het midden van de deegplak spuiten.
Verhouding 160 gram deeg en 90 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 25 minuten.
De bodems moeten mooi goudbruin gebakken zijn.
Meng de Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
De silliconenmal (1179-F38) afvullen met 145 gram bavaroise en glad afstrijken.
NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Plaats de sinaasappelbavaroise op de bodem.
Leg de sinaasappelpartjes in het midden van de bavaroise.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Uitkomst 10 stuks