Recepten Recepten

Snij Marsepein Amandel Amaretto

Recept

2.500 g   Maro 1:1,5 Vorm
75 g   Gel Amaretto 50%
300 g   Halve Amandel 27/30 *

* Licht bruneren

Decoratie

575 g   Arabesque Lait 34
325 g   Rolfondant
75 g   water
35 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Snij Marsepein Amandel Amaretto

Werkwijze

Maak een dag van te voren de decoratie (plastische chocolade).
Verwarm de Rolfondant in de magnetron tot 50ºC, meng hierdoor het water.
Smelt de Arabesque en meng deze met de Muffinolie.
Meng beide goed met een garde, eventueel machinaal met de vlinder.
Stort het uit op plastic en dek het af met plastic.
Laat het een nacht opstijven op een koele (ca. 15°C) plaats.

Meng de Maro 1:1,5 Vorm met de Gel Amaretto, voeg als laatste de halve amandelen toe.
Niet te lang mengen anders breken er te veel noten.
Verdeel in twee stukken, rol ieder stuk tot een pil van 25 cm lengte en 7 cm doorsnede.

De plastische chocolade doorwerken en uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Gebruik poedersuiker tegen het plakken.
Strijk de plak in met suikerwater en rol de snij marsepein in de plastiche chocolade.
Druk de pil tussen twee platen tot een ovale rol,
zodat deze mooi stevig staat en niet wegrolt.

Uitkomst 2 stuks