Recepten Recepten

Speculaas Subliem

Recept

1.500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.500 g 50 % bloem }
120 g 4 % gist
1.350 g 45 % water
150 g 5 % boter
45 g 1.5 % Speculaas Orenta
60 g 2 % Cacao

* Panomix Vienna bevat zout!

Afwerking 1

250 g   Maestro Creme Vanille
250 g   Perla Amandelpan
500 g   water

Afwerking 2

400 g   Fruitful Orange Cream

Decoratie

700 g   Speculaaskruimeldeeg met Minuta VV
Speculaas Subliem

Werkwijze

Van alle grondstoffen een soepel deeg kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 30 minuten.
Deegstukken afwegen van 1150 gram (bakplaat 60 x 20 cm).
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat.
Het deeg goed indrukken met de vingers.

Meng de Maestro Creme Vanille met het water en de Perla Amandelpan en spuit dit in banen op het deeg.
Spuit hierover heen de Fruitful Orange Cream en decoreer met speculaas kruimeldeeg.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 4 platen