![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Stoer Volkoren Kleinbrood
Stoer Volkoren Kleinbrood
Recept
6.000 g | 60 % | volkorenmeel | } 100% |
4.000 g | 40 % | Stoer Volkoren 40 MZ * | } |
500 g | 5 % | gist | |
6.000 g | 60 % | water | |
800 g | 8 % | Exakt Ambacht Mout |
* Stoer Volkoren 40 MZ bevat zout!
Decoratie
1.038 g | havervlokken (3 g per stuk) |
![Stoer Volkoren Kleinbrood](https://www.zeelandia.nl/recepten/stoer-volkoren-kleinbrood/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met havervlokken.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.
Uitkomst 346 stuks