Recepten Recepten

Stroopwafelbolletje

Recept

10.000 g 100 % bloem
500 g 5 % gist
180 g 1.8 % bakkerszout
5.400 g 54 % water
1.500 g 15 % Exakt Goud
500 g 5 % Exakt Goud Crème

Vulling

4.920 g   gehakte stroopwafels (15 g per stuk)

Afwerking

1.640 g   schenkstroop (5 g per stuk)
656 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Stroopwafelbolletje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1650 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en vormen.
Narijs 50 minuten, direct na de narijs indrukken met een bal.
Vullen met de gehakte stroopwafels en bakken.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.

Direct afboteren en de stroop over de gehakte stroopwafels gieten.
Hierna een raster van Mont Blanc aanbrengen.

Uitkomst 328 stuks