![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Stroopwafelbolletje
Stroopwafelbolletje
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
500 g | 5 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.400 g | 54 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Goud | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
Vulling
4.920 g | gehakte stroopwafels (15 g per stuk) |
Afwerking
1.640 g | schenkstroop (5 g per stuk) | ||
656 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
![Stroopwafelbolletje](https://www.zeelandia.nl/recepten/stroopwafelbolletje/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1650 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en vormen.
Narijs 50 minuten, direct na de narijs indrukken met een bal.
Vullen met de gehakte stroopwafels en bakken.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.
Direct afboteren en de stroop over de gehakte stroopwafels gieten.
Hierna een raster van Mont Blanc aanbrengen.
Uitkomst 328 stuks