Home » Recepten » Suikerlatjes

Suikerlatjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Suikerlatjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg vormen.
Direct de korstboter doortoeren.
Toeren 4 x in vieren.
Het deeg vrijwel direct afwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Snijden in stukken van 3 x 9 cm (ca. 15 gram).
Strijken met ei en decoreren met een mengsel van basterd en glanssuiker.

Oventemperatuur 190°C aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.

Uitkomst 256 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
100 g 5 % gist
840 g 42 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

800 g 40 % korstboter/margarine

Decoratie

300 g   basterdsuiker
300 g   Glanssuiker Grof
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie