Recepten Recepten

Sweet Potato Pie

Recept

1.000 g   Kanomix
115 g   Multikorn Ambacht 25 MZ *
450 g   boter
50 g   ei
50 g   water
40 g   Citroenrasp

* Multikorn Ambacht 25 MZ bevat zout! bevat zout

Vulling

2.000 g   zoete aardappel
210 g   suiker
70 g   Koudbindmiddel
100 g   Maestro Creme Vanille
210 g   honing
300 g   ei
240 g   boter *

* gesmolten

Afwerking

400 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

465 g   macadamia noten (15 g per stuk)
Sweet Potato Pie

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Fonceer de pie-plates (doorsnede 10 cm) met het deeg.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm.
Blancheer deze blokjes 5 minuten in kokend water, afgieten en laten afkoelen.
De overige ingrediënten gedurende 5 minuten met een garde in de 2e versnelling gladdraaien.
Spatel de afgekoelde zoete aardappelblokjes door het beslag.

Vul de gefonceerde pie-plates met 100 gram vulling.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170 °C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Na het bakken afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met gebruneerde stukjes macadamianoten.

Uitkomst 31 stuks