Sweet Potato Pie
Sweet Potato Pie
Recept
| 1.000 g | Kanomix | |
| 115 g | Multikorn Ambacht 25 MZ * | |
| 450 g | boter | |
| 50 g | ei | |
| 50 g | water | |
| 40 g | Citroenrasp |
* Multikorn Ambacht 25 MZ bevat zout! bevat zout
Vulling
| 2.000 g | zoete aardappel | |
| 210 g | suiker | |
| 70 g | Koudbindmiddel | |
| 100 g | Maestro Creme Vanille | |
| 210 g | honing | |
| 300 g | ei | |
| 240 g | boter * |
* gesmolten
Afwerking
| 400 g | Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
| 465 g | macadamia noten (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Fonceer de pie-plates (doorsnede 10 cm) met het deeg.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm.
Blancheer deze blokjes 5 minuten in kokend water, afgieten en laten afkoelen.
De overige ingrediënten gedurende 5 minuten met een garde in de 2e versnelling gladdraaien.
Spatel de afgekoelde zoete aardappelblokjes door het beslag.
Vul de gefonceerde pie-plates met 100 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170 °C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Na het bakken afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met gebruneerde stukjes macadamianoten.
Uitkomst 31 stuks