
Tartelette bodem
Tartelette bodem
Recept
1.000 g | Kanomix | |
1.000 g | bloem | |
600 g | boter | |
600 g | Amandelprogres | |
400 g | ei | |
10 g | vanille aroma | |
10 g | bakkerszout |

Werkwijze
Meng de ingrediënten tot een zanddeeg.Het deeg uitrollen tot een dikte van 1,75 mm.
Bekleed een diepvriesplaat met deeg en plaats dit in de koeling.
Na koeling in repen snijden van ca. 24,5 cm bij 2,5 cm.
Zet de repen in een gangmakerring met op de bodem een plakje deeg.
Zorg ervoor dat de ringen niet vet zijn, minimaal spuiten met Carlex Spray is voldoende.
Zijn de ringen te vet dan zal de tartelette niet mooi strak bakken.
Als de beklede ringen een nacht in de koeling worden bewaard zullen ze zeer strak bakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170ºC
Rotatieoven 150ºC
Baktijd 15 minuten.
Spuit de tartelettes in met spuitchocolade voor een blijvende crispy bite.
Uitkomst 120 stuks