Recepten

Thuisfluiter

Recept

1.200 g   Maestro Moscovisch
1.200 g   ei
350 g   Arabesque Noir 72
200 g   water *

* ca. 50°C

Vulling 1

800 g   Zeesan Neutraal
1.000 g   water
3.500 g   slagroom
1.500 g   Fruitful Peach HI

Trempeer

400 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

600 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
500 g   Arabesque Lait 34
1.500 g   Maro 1:3 Rol Groen

Decoratie

100 g   Maro 1:3 Rol *
400 st   chocolade stokje (20 st per stuk)
400 g   Maro 1:3 Rol **

* Mokka bruin
** Wit of geel voor het vogeltje

Thuisfluiter

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,
8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
De Arabesque Noir 72 met het warme water mengen en de chocolade-wateroplossing doorwerken.
Soortelijk gewicht 350 g/l. Vier plakken van 60 x 80 cm á 800 gram.

Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.

Direct koelen en het kapsel op maat snijden.

Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door.
De Fruitful Peach HI doorroeren.
De vulling over drie lagen verdelen.
Trempeer de middelste twee en bovenste laag kapsel met Trempeerlikeur.

Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.

Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
De bovenzijde bedekken met groene marsepein en dan schuine punten snijden.
De Arabesque Lait 34 tempereren en dun uitstrijken.
De bovenzijde verfraaien met een kartelkrabber en schuine dakpannen snijden van 6 x 7 x 10 cm, pas op ook in spiegelbeeld.
Met twee ronde stekers de ingang van het huisje uit de bruine marsepein steken.
In de ingang een klein vogelkopje van marsepein zetten.
Het stokje van het huisje in de bovenzijde drukken.

Uitkomst 20 stuks