Recepten

Trakteergebak Panettone

Fonceerdeeg

250 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
150 g   Fruitful Raspberry Jam

Recept

500 g   Fantasy Panettone Cake
150 g   water
150 g   Muffinolie *
150 g   ei

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

100 g   Zeesan Neutraal
120 g   water
500 g   slagroom
150 g   bitterkoekjes *
30 g   Gel Amaretto 50%

* grof gebroken

Afwerking

100 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

250 g   slagroom
30 g   choco decor
30 st   bitterkoekjes (stuks) (30 st per stuk)
Trakteergebak Panettone

Werkwijze

Fonceer de bodem van de kartonnen bakvorm (37 x 27,5 cm) met hardewenerdeeg.
Bestrijk het hardewenerdeeg met de Fruitful Raspberry Jam.

Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met een vlinder.
Verdeel het beslag over de Fruitful Raspberry Jam.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal en water tot een gladde massa.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeslagen erdoor.
Meng de grof gebroken bitterkoekjes en de Gel Amaretto 50% door de bavaroise.

Verdeel de amarettobavarois over de cake, 3 cm van de rand vrijhouden.
Koelen en eventueel invriezen.

Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Na het afkoelen van de gelei, afwerken met een rand slagroom.
Decoreren met chocoladekrullen en bitterkoekjes.

Uitkomst 1 stuks (28 stuks van 5,3 x 6,8 cm)