Recepten Recepten

Vlaai uit het vuistje

Recept

500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
500 g 50 % bloem }
40 g 4 % gist
400 g 40 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

1.440 g   Gele room met Maestro Creme Vanille
1.440 g   Fruitful Red Fruit
Vlaai uit het vuistje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust 15 minuten.
Nogmaals opmaken als voor brood.
Deegrijs 5 minuten.
Uitrollen op een dikte van 3 mm.
Snij croissants van 10x20 cm (circa 60 gram)
Plaats dit deegstuk direct op een inschieter.
Na 15 minuten op de ovenvloer schieten.
Oventemperatuur 300°C.
Baktijd 2 à 3 minuten.

Na het koelen de breede kant schuin afsnijden zodat er een opening ontstaat.
Vullen met 60 gram Gele room en 60 gram Fruitful.

Uitkomst 24 stuks.