![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Volkorenpuntjes met Exakt Ambacht Mout
Volkorenpuntjes met Exakt Ambacht Mout
Recept
10.000 g | 100 % | volkorenmeel | |
600 g | 6 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
6.400 g | 64 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Ambacht Mout |
Afwerking
626 g | Ovex Liquide (2 g per stuk) |
![Volkorenpuntjes met Exakt Ambacht Mout](https://www.zeelandia.nl/recepten/volkorenpuntjes-met-exakt-ambacht-mout/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na een korte rust puntjes vormen.
Strijken met Ovex Liquide.
Eventueel decoreren met Decor Sesamzaad.
Narijs 90 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 313 stuks