Recepten Recepten

Winterse Anijskruidenplaatcake

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
250 g   Fruitful Raspberry Jam

Recept

2.000 g   Fantasy Kruiden Cake
900 g   water
900 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

500 g   krenten
200 g   cranberry stukjes

Decoratie

600 g   anijs kruimeldeeg
200 g   greinsuiker P2
Winterse Anijskruidenplaatcake

Werkwijze

Twee platen van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,5 mm dik (licht prikken).
Bestrijken met Fruitful Raspberry Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Als laatste de vulling doordraaien.
Verdeel het beslag over de twee platen, ca. 2200 gram per plaat.
Bestrooi met 300 gram anijs-kruimeldeeg en 50 gram greinsuiker per plaat.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 45 - 50 minuten.

Na het afkoelen snijden in stukken van 7 x 18 cm.

Uitkomst 16 stuks