Winterse Kruidencake
Winterse Kruidencake
Recept
15.000 g | Fantasy Kruiden Cake | |
6.750 g | water | |
6.750 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
2.850 g | krenten |
Decoratie
1.620 g | Kruimeldeeg met Minuta VV (20 g per stuk) | |
405 g | bruine basterdsuiker (5 g per stuk) |
Werkwijze
Meng alle grondstoffen gedurende 3 minuten met de vlinder in de 2e versnelling.Als laatste de vulling doordraaien.
De Cakevorm in tray vullen met 385 gram beslag.
Decoreren met kruimeldeeg en vervolgens met de bruine basterdsuiker.
Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Om een gegarandeerd mooie scheuring te krijgen is het mogelijk om door middel van een cornetje een dun streepje Muffinolie in het midden van de cake te spuiten.
Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45-50 minuten.
Uitkomst 80 stuks
Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de cakevorm schoon te houden.