Recepten Recepten

Zacht Kleinbrood met Vikorn 50 MZ

Recept

5.000 g 50 % Vikorn 50 MZ * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
5.200 g 52 % water
1.000 g 10 % Exakt Ambacht

* Vikorn 50 MZ bevat zout!

Decoratie

1.180 g   Decor Tarwegries
Zacht Kleinbrood met Vikorn 50 MZ

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Decor Tarwegries.
E.v.t insteken met een kadettensteker.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 295 broodjes.

NB. Op dit recept zijn de beweringen ten aanzien van Vikorn niet van toepassing.