![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ
Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | Vikorn Volkoren 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | volkorenmeel | } |
600 g | 6 % | gist | |
5.600 g | 56 % | water | |
1.000 g | 10 % | Exakt Ambacht Mout |
* Vikorn Volkoren 50 MZ bevat zout!
Decoratie
936 g | Decor Tarwegries (3 g per stuk) |
![Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ](https://www.zeelandia.nl/recepten/zacht-kleinbrood-met-vikorn-volkoren-50-mz/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Decor Tarwegries.
E.v.t insteken met een kadettensteker.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 312 stuks