Recepten

Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ

Recept

5.000 g 50 % Vikorn Volkoren 50 MZ * } 100%
5.000 g 50 % volkorenmeel }
600 g 6 % gist
5.600 g 56 % water
1.000 g 10 % Exakt Ambacht Mout

* Vikorn Volkoren 50 MZ bevat zout!

Decoratie

936 g   Decor Tarwegries (3 g per stuk)
Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Decor Tarwegries.
E.v.t insteken met een kadettensteker.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 312 stuks