Recepten Recepten

Zeebonk

Recept

5.000 g 50 % KornPlus 50 MZ * } 100%
5.000 g 50 % volkorenmeel }
200 g 2 % gist
5.400 g 54 % water

* Panomix Kornplus bevat zout!

Decoratie

1.100 g 11 % Decor Korn Mix
Zeebonk

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 350 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en iets langrollen.
Door de Ovex Liquide rollen en decoreren met Decor Korn Mix 25 gram.
In de Zeebonkbakblikken leggen.
Narijs 60 minuten tot bovenkant rand.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 44 broden.