
Zeebonk
Zeebonk
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Kornplus * | } 100% |
5.000 g | 50 % | volkorenmeel | } |
200 g | 2 % | gist | |
5.400 g | 54 % | water |
* Panomix Kornplus bevat zout!
Decoratie
1.100 g | 11 % | Deco Kornplus |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 350 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en iets langrollen.
Door de Ovex Liquide rollen en decoreren met Deco Kornplus 25 gram.
In de Zeebonkbakblikken leggen.
Narijs 60 minuten tot bovenkant rand.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 44 broden.