Zeeuwse Bolussen
Zeeuwse Bolussen
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
700 g | 7 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.600 g | 56 % | water | |
1.800 g | 18 % | Exakt Goud | |
400 g | 4 % | Exakt Goud Crème |
Decoratie
6.100 g | 61 % | bruine basterdsuiker | |
100 g | 1 % | kaneel |
Werkwijze
* Bruine basterd & Kaneel door elkaar mengen.Van alle grondstoffen een vrij slap goed afgekneed deeg vormen.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen opbollen (niet te strak) en in de donkerbruine suiker voorrollen (ca. 12 cm)
dit ca. 10 min los laten komen (pilletjes beginnen te zweten)
Daarna verder langrollen (ca. 40 cm.) en als een spiraal vormen.
Op met Carlo gesmeerde platen zetten.
Narijs 60 minuten
Oventemperatuur 250°C
Baktijd 7 à 8 minuten. (een goede bolus is nét gaar)
Na het bakken de platen met bolussen direct omkeren op papier.
De platen niet schoonmaken, besmeren met Carlo en zo weer gebruiken.
De bolussen blijven dan goed vet.
Uitkomst 414 stuks