Recepten Recepten

Zeeuwse Bolussen

Recept

10.000 g 100 % bloem
700 g 7 % gist
180 g 1.8 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
1.800 g 18 % Exakt Goud
400 g 4 % Exakt Goud Crème

Decoratie

6.100 g 61 % bruine basterdsuiker
100 g 1 % kaneel
Zeeuwse Bolussen

Werkwijze

* Bruine basterd & Kaneel door elkaar mengen.

Van alle grondstoffen een vrij slap goed afgekneed deeg vormen.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen opbollen (niet te strak) en in de donkerbruine suiker voorrollen (ca. 12 cm)
dit ca. 10 min los laten komen (pilletjes beginnen te zweten)
Daarna verder langrollen (ca. 40 cm.) en als een spiraal vormen.
Op met Carlo gesmeerde platen zetten.
Narijs 60 minuten

Oventemperatuur 250°C
Baktijd 7 à 8 minuten. (een goede bolus is nét gaar)

Na het bakken de platen met bolussen direct omkeren op papier.
De platen niet schoonmaken, besmeren met Carlo en zo weer gebruiken.
De bolussen blijven dan goed vet.

Uitkomst 414 stuks