Recept
500 g
|
50 %
|
Panomix Vienna * |
} 100%
|
500 g
|
50 %
|
bloem |
}
|
50 g
|
5 %
|
gist |
|
350 g
|
35 %
|
water |
|
* Panomix Vienna bevat zout!
Doortoeren
400 g
|
40 %
|
korstboter/margarine |
|
Decoratie
330 g
|
|
Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel |
|
Werkwijze
Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 24°C.
Voorrijs 20 minuten.
De korstboter invouwen en drie halve franse toeren geven (in drieën).
Deeg koelen en uitrollen tot een dikte van 7 mm.
De helft van het deeg bestrooien met greinsuiker P2 en dubbelvouwen.
Nogmaals uitrollen tot een dikte van 7 mm (breedte ca. 30 cm).
Boven- en onderkant plak decoreren met victoriabeslag.
Repen snijden van 1,5 cm breedte en spriraliseren.
Narijs 30 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 13 minuten.
Uitkomst 33 stuks