Home » Recepten » Zoete Grissini's

Zoete Grissini's

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Zoete Grissini's

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 24°C.
Voorrijs 20 minuten.
De korstboter invouwen en drie halve franse toeren geven (in drieën).
Deeg koelen en uitrollen tot een dikte van 7 mm.
De helft van het deeg bestrooien met greinsuiker P2 en dubbelvouwen.
Nogmaals uitrollen tot een dikte van 7 mm (breedte ca. 30 cm).
Boven- en onderkant plak decoreren met victoriabeslag.
Repen snijden van 1,5 cm breedte en spriraliseren.
Narijs 30 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 13 minuten.

Uitkomst 33 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
500 g 50 % bloem }
50 g 5 % gist
350 g 35 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

400 g 40 % korstboter/margarine

Vulling

60 g   greinsuiker P2

Decoratie

330 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie