Exakt Goud.


Aart Burggraaf over Exakt Goud:

"Ik ben verrast over de malsheid en bite van de broodjes na meerdere dagen".

"Met de vernieuwde Exakt Goud heb je echt het idee dat je ergens op bijt”

“Wat goed is, kan altijd beter”. Dat zegt Aart Burggraaf, bakker, teamleider productie én verantwoordelijk voor de inkoop en planning bij Van der Grijn. Het bedrijf stapte over naar de vernieuwde Exakt Goud, een van de drie helden in het assortiment broodverbetermiddelen voor zacht kleinbrood van Zeelandia. Daardoor scoren de circa 60.000 witte bolletjes per week nog beter op het gebied van malsheid en afbeet na een dag of vier. Zacht kleinbrood is een echte hardloper bij de tien vestigingen van Speciaalbakkerij Van der Grijn in respectievelijk Almkerk, Giessenburg, Gorinchem (drie), Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland, Nieuwegein (twee) en Rotterdam. Wekelijks gaan er zo’n tienduizend zakjes met zes bolletjes in de winkels over de toonbank of via de bestelauto naar het derde kanaal. “Niet alleen voor ons, maar ook voor de klanten is dit een heel belangrijk product, waarvan we ook snel te horen krijgen als de kwaliteit minder of anders is”, aldus Aart Burggraaf.   Eerlijke vergelijking
“In onze bakkerij is altijd ruimte voor een proefbakker of een vertegenwoordiger die een nieuw product wil laten zien. Of breng een zakje langs, dan gaan wij ermee aan de slag”, vertelt Aart. “Daarom nodigden we onze vaste Zeelandia-proefbakker Joost Hagenaars uit om een nachtje mee te draaien met het vernieuwde Exakt Goud, een broodverbetermiddel voor zacht kleinbrood. We hadden geen klagen op dat moment. Maar als er bij ons een leverancier, en vooral onze huisleverancier Zeelandia met zoiets komt, dan staan we daar helemaal voor open. Want ook iets wat goed is, kan altijd beter.” Van de twintig tot vijfentwintig degen werden de eerste paar volgens het vertrouwde recept gedraaid. Daarna kwamen er steeds wat aanpassingen in de richting van het nieuwe recept. Zo werden voor een eerlijke vergelijking in één nacht verschillende versies gemaakt die na twee, drie en vier dagen werden geproefd.
  Absolute topkwaliteit
Over het eerste grote voordeel van de vernieuwde Exakt Goud laat Aart geen twijfel bestaan: “Er is geen verschil in verwerking. Dat is heel lekker voor de jongens op de werkvloer, want Exakt Goud past naadloos is het proces.” De andere voordelen zijn onmiskenbaar na een aantal dagen. “Na een dag of drie, vier bleek toch wel dat de broodjes langer mals waren en de afbeet beter. Witte broodjes hebben soms de neiging om een beetje ‘kauwgumachtig’ aan te voelen als ze wat ouder worden. Maar met Exakt Goud heb je echt het idee dat je ergens op bijt, óók op maandag en dinsdag bij dat broodje van de vrijdag ervoor.” Het is vanwege deze absolute topkwaliteit in malsheid, fijne structuur, korte afbeet, en heel goede bakaard dat Exakt Goud het meest gebakken wordt in Nederland. Maar ook de volle smaak en roomachtige kleur dankzij de natuurlijke melkderivaten dragen bij aan de uitstekende reputatie.