<strong>Exakt Goud.</strong> <strong>Exakt Goud.</strong>

Exakt Goud.


Echte Bakker Steenbergen kiest voor Exakt Goud

Willem Steenbergen
“Zonder toevoegingen een volle smaak en mooie kleur”  

Willem Steenbergen draait per keer 80 kg witte bollen, 40 kg tarwebollen en 60 kg krentenbollen. Onlangs stapte hij voor zijn zachte kleinbrood over van een kleinbroodpoeder van een andere grondstoffenleverancier naar de nieuwe Exakt Goud van Zeelandia. “Het is makkelijker, sneller, en even duur. Met een betere verwerking, bakaard en malsheid.”    Met eigen winkels in het centrum en in een winkelcentrum van Meppel, leveranties aan twee Jumbo-supermarkten en nog wat afzet aan de horeca kan Willem Steenbergen mooie volumes wegzetten. Elke dag worden charges van zo’n twintig degen grootbrood gedraaid. In de eigen winkels liggen meer soorten meergranen en spelt in de schappen dan de broden die richting de retail gaan. Maar verder is er geen verschil, benadrukt Steenbergen: “Mijn naam staat erop, dus ik wil wel kwaliteit leveren. Ik zie het ook als reclame voor mezelf: als je de supermarkt binnenloopt zie je meteen grote kartonnen borden ‘Echte Bakker Steenbergen’ voor het schap met grootbrood, kleinbrood, koekjes en cake.”   Rationele keuzes
Tijdens een bezoek van een proefbakker van Zeelandia maakte Steenbergen kennis met de vernieuwde versie van Exakt Goud broodverbetermiddel: de kleinbrooddegen zijn nog soepeler, geler en bakken daardoor net even wat minder koppig. Ook kan hij in een aantal toepassingen 0,5 tot 1,0% meer water op het deeg kwijt voor een nog betere verwerking. Zowel in het ambachtelijke proces als over de kleinbroodstraat. Desgewenst een korte bolrijs voor een fijne structuur en volle natuurlijke smaak of een lange bolrijs voor meer smaakontwikkeling. Kortom, een product dat alles kan. “Ik was eigenlijk niet op zoek naar een ander product, maar was verbaasd over de kwaliteit. Daardoor hoef ik ook geen suiker en melkpoeder meer toe te voegen voor een volle smaak en mooie kleur”, vertelt Willem Steenbergen, die vooral voor de rationele keuzes gaat. Zo draait hij het kleinbrood om de dag en vriest de helft in, waarvoor Exakt Goud zich uitstekend – dus zonder luchtbellen – leent. Daarnaast werkt hij het deeg groen weg op een vijfrijige kopmachine, goed voor de productie van vier- tot vijfduizend bollen per uur.
  Goede naam
Rationeel werken staat bij Steenbergen vooral voor tijd en geld overhouden voor kwaliteit. Niet alleen in het product, maar ook in het werk zelf. “We maken geen lange dagen, maximaal zes tot zeven uur. Omdat we met veel vakwedstrijden en competities meedoen en veel innoveren hebben we een goede naam in de regio. Twee, drie keer in de maand melden zich sollicitanten, en de gemiddelde leeftijd van ons team ligt onder de dertig jaar. Zeelandia sluit in rationaliteit en kwaliteit daarop perfect aan met hoogwaardige producten en veel kennis in eigen huis.”