Service

Tips voor perfecte krentenbollen

Zó maak je de perfecte krentenbol

De krentenbol is nog altijd een echte hardloper in de bakkerswinkel, die alle aandacht verdient. Zeelandia heeft daarom 8 tips voor een perfecte krentenbol:

  1. In de eerste plaats is de hoeveelheid vulling van belang. Ons advies is om tenminste 100%, maar liever nog 120% vulling toe te voegen (berekend op het gewicht van de bloem).
  2. Gebruik kleinere zuidvruchten die van tevoren gewassen en voldoende geweekt zijn. In de eerste plaats om ze te reinigen, maar vooral om het vochtgehalte van de zuidvruchten te verhogen. De vruchten zullen dan tijdens de rijs en na het bakken minder vocht onttrekken aan de kruim van de krentenbol. Resultaat is een broodje dat langer mals blijft.
  3. Zorg dat de temperatuur van de vulling gelijk is aan de deegtemperatuur.
  4. Draai de zuidvruchten zorgvuldig door het deeg  tot ze goed gelijkmatig verdeeld zijn. Te kort draaien geeft een onregelmatige vulling te zien, echter ook niet te lang want dan draait men ze stuk.
  5. Een te luchtige krentenbol geeft relatief weinig vulling te zien. Investeer daarom in een iets hoger afweeggewicht en laat de bol wat minder vol rijzen  Ons advies: minimaal 60 gram, liever 70 gram. Qua kostprijs hoeft u het niet te laten, want het scheelt pakweg een eurocent. Maar uw klanten zien het, proeven het en komen er voor terug.
  6. De consument waardeert vooral een goede malsheid en een vlezige kruim. Gebruik daarom de hoogste kwaliteit grondstoffen. Korent Goud is het ideale product, dat garant staat voor een hele lekkere krentenbol.
  7. Uw klant begint altijd te kopen met de ogen. Zorg daarom dat de krentenbol er aantrekkelijk uitziet, bijvoorbeeld door te strijken met Ovex Liquide.
  8. Tenslotte voorkomt vroegtijdig inpakken het uitdrogen van de krentenbol.

Voor andere tips kun je uiteraard ook terecht bij de bakkerijadviseurs van Zeelandia via het gratis servicenummer 0800-0367 of via WhatsApp

Tips voor perfecte krentenbollen