![Service Service](https://www.zeelandia.nl/service/@@images/image-1280-d164d472f82a092c6abd1ee5fc81a5b0.jpeg)
![Service Service](https://www.zeelandia.nl/service/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Tips
voor een perfecte
Roombotercake
Tips voor een perfecte Roombotercake
Enkele adviezen voor het bakken van een heerlijke roombotercake
- Zorg allereerst voor goede cakeblikken. Te oude blikken geven een slechte lossing en een vuile cake.
- Gebruik goede gesiliconeerde blikken. Na lossing schoonmaken en omgedraaid op een rek bewaren en niet in elkaar stapelen.
- Blikken inspuiten met Carlex of kwasten met Carlex 1000
- Bak geen cake in broodblikken. Er blijft altijd vuil inzitten. Er ontstaat vuiligheid op de cake.
- Zorg dat de vetstof goed op temperatuur is. Gebruik beslist geen koude boter of margarine uit de koelkast, zet ook het ei een dag van te voren uit de koelkast.
- Gebruik een matige oven. Inschiet temperatuur ca. 160 graden. Circulatie oven ca 130 graden, met schuif dicht. Indien mogelijk brander halve kracht.
- Neem voldoende baktijd. Een kleine cake (375-400 gram) ca. 60 minuten, een grote cake (900 gram) ca. 75 minuten.
- Tijdens het bakken niet de temperatuur verhogen.
- Cake lossen op een doorlaatbare ondergrond. Goed laten afkoelen en zo snel mogelijk inpakken. Eventueel direct na het verpakken invriezen.
- Verpak de cake bij voorkeur in cellofaan.
Voor vragen over cake kun je altijd contact opnemen met de bakkerijadviseurs van Zeelandia via ons gratis nummer 0800-0367 of via WhatsApp
![Tips voor een perfecte Roombotercake Tips voor een perfecte Roombotercake](https://www.zeelandia.nl/service/tips-en-adviezen/tips-voor-een-perfecte-roombotercake/@@images/image-400-31820968283a40a8d61bde219a49793b.jpeg)