Service Service

Tips
voor een perfecte
Roombotercake

Enkele adviezen voor het bakken van een heerlijke roombotercake

  1. Zorg allereerst voor goede cakeblikken. Te oude blikken geven een slechte lossing en een vuile cake. 
  2. Gebruik goede gesiliconeerde blikken. Na lossing schoonmaken en omgedraaid op een rek bewaren en niet in elkaar stapelen.
  3. Blikken inspuiten met Carlex of kwasten met Carlex 1000
  4. Bak geen cake in broodblikken. Er blijft altijd vuil inzitten. Er ontstaat vuiligheid op de cake.
  5. Zorg dat de vetstof goed op temperatuur is. Gebruik beslist geen koude boter of margarine uit de koelkast, zet ook het ei een dag van te voren uit de koelkast.
  6. Gebruik een matige oven. Inschiet temperatuur ca. 160 graden. Circulatie oven ca 130 graden, met schuif dicht. Indien mogelijk brander halve kracht.
  7. Neem voldoende baktijd. Een kleine cake (375-400 gram) ca. 60 minuten, een grote cake (900 gram) ca. 75 minuten.
  8. Tijdens het bakken niet de temperatuur verhogen.
  9. Cake lossen op een doorlaatbare ondergrond. Goed laten afkoelen en zo snel mogelijk inpakken. Eventueel direct na het verpakken invriezen.
  10. Verpak de cake bij voorkeur in cellofaan.

Voor vragen over cake kun je altijd contact opnemen met de bakkerijadviseurs van Zeelandia via ons gratis nummer 0800-0367 of via WhatsApp

Tips voor een perfecte Roombotercake