Recepten

Aardappelbrood

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Jung Wunderbrötchen 25 MZ * }
400 g 4 % gist
5.200 g 52 % water

* Jung Wunderbrötchen 25 MZ bevat zout!

Vulling

7.500 g   aardappelblokjes
2.500 g   krenten
2 g   rozemarijn

Decoratie

285 g   roggebloem (5 g per stuk)
Aardappelbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg kneden, niet te intensief en niet gladdraaien.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram of 125 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en op platen of inschietapparaten zetten.
Narijs 60 minuten.
Bestrooien met roggebloem.
Insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten (450 gram).
Baktijd 25 minuten (125 gram).

Uitkomst:
57 stuks (450 gram)
206 stuks (125 gram)