Aardbeien Chapeau
Aardbeien Chapeau
Fonceerdeeg
600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Recept 1
400 g | Jello Totaal | |
600 g | water |
Vulling
1.000 g | Gele room met Minuta VV |
Recept 2
200 g | Zeesan Strawberry | |
250 g | water | |
1.000 g | slagroom | |
1.000 g | Fruitful Strawberry | |
250 g | Kapsel met Maestro Moscovisch |
Afwerking
600 g | aardbeien glazuur |
Decoratie
500 g | slagroom | |
15 g | choco decor |
Werkwijze
Rol een plak hardewenerdeeg uit tot een dikte van 3 mm.Plaats een plak van 15 cm doorsnede in een taartpan van 17 cm.
Spuit een ring soesenbeslag op de rand van het hardewenerdeeg.
Vul de binnenzijde van de ring op met gele room.
Oventemperatuur
Inschietoven 220°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 35 minuten (10 minuten met stoom, 25 minuten met de schuif open).
Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vervolgens de Fruitful Strawberry doormengen.
Vul de ringen van 12 cm doorsnede met de plakje kapsel van 11 cm. Vervolgens tot de rand afvullen met de Aardbeienbavaroise.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Afgeleren met de Aardbeienglazuur en plaats de bavaroise midden op de soesenbodem.
Langs de bavaroise een rand gladde slagroomdoppen spuiten.
Decoreren met choco decor.
Uitkomst 10 stuks.