Abrikozenslof
Abrikozenslof
Recept
| 10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
| 700 g | 7 % | gist | |
| 200 g | 2 % | bakkerszout | |
| 6.200 g | 62 % | water | |
| 2.200 g | 22 % | Korent Ambacht |
Vulling
| 6.000 g | 60 % | rozijnen |
Vulling 2
| 375 st | halve abrikozen | ||
| 6.750 g | Gele room met Minuta VV |
Afwerking
| 3.750 g | Fruitful Apricot Jam |
Decoratie
| 450 g | Calif. Amandel Schaafsel |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2000 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
5 bollen half over elkaar op de plaat leggen.
Met een rolstokje in het midden indrukken.
Gele room inspuiten over de gehele lengte, de uiteinden vrijhouden.
5 halve abrikozen opleggen.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 75 abrikozensloffen.
Na het bakken abrikoteren.
De zijkanten bestrooien met gebruneerd amandelschaafsel.