Recepten Recepten

Advocaat Empileur

Bodem

350 g   Arabesque Noir 72

Rolbeslag

840 g   Rolbeslag met Maestro Moscovisch
600 g   Rolbeslag met Sachermix

Recept

750 g   Advocaat 14%
400 g   Zeesan Neutraal
300 g   water
1.500 g   slagroom

Trempeer

450 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

200 g   Zeesan Neutraal
200 g   water
200 g   ColdJel Neutraal
750 g   Advocaat 14%

Decoratie

770 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
100 g   Arabesque Noir 72 *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Advocaat Empileur

Werkwijze

Tempereer de Arabesque Noir 72 en strijk dit op één plak rolbeslag, na uitkristalisatie de plak omdraaien.
Het frame met de ronde kanten om het rolbeslag zetten.

Meng de Zeesan Neutraal met water tot een gladde massa.
Voeg de Advocaat 14% toe en spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor,
daarna de rest van de slagroom.
Schep 1600 gram bavaroise op het rolbeslag en strijk deze af met afstrijker 2 cm.

Leg hierop een plak Sacher rolbeslag iets aandrukken en tremperen met Trempeerlikeur met Gel Advocaat.
Verdeel het restant advocaat bavaroise op het Sacher rolbeslag en strijk deze af met afstrijker 1 cm.
Hierop de laatste plak rolbeslag en iets aandrukken en tremperen.
De plaat eerst koelen voor het invriezen.

Meng de Zeesan Neutraal met heet water, voeg Coldjel Neutraal en Advocaat 14% toe.
Goed homogeniseren met een staafmixer en verdeel deze speigelgelei (ca. 40°C) over de plaat.

Het gebak koelen, snijd de gebakjes in de gewenste maat.
Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.

Uitkomst 1 frame (50 stuks)