Alex-anders
Alex-anders
Recept
| 10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
| 1.000 g | 10 % | gist | |
| 200 g | 2 % | bakkerszout | |
| 6.200 g | 62 % | water | |
| 3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling 1
| 10.000 g | 100 % | rozijnen | |
| 2.000 g | 20 % | krenten | |
| 1.000 g | 10 % | Sardimix | |
| 1.500 g | 15 % | Muesli Melange |
Vulling 2
| 9.900 g | Perla Amandelpan (100 g per stuk) | ||
| 9.900 g | Fruitful Apricot (100 g per stuk) |
Afwerking
| 1.980 g | Fruitful Apricot Jam (20 g per stuk) |
Decoratie
| 198 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
Werkwijze
De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 350 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Uitrollen en in een pie-plate (doorsnede 14 cm, hoogte 4 cm) leggen.
Spuit 100 gram Perla Amandelpan op het deeg.
Verdeel 100 gram Fruitful Apricot over de Perla Amandelpan.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 40 minuten.
Na het afkoelen afmoesen en de rand decoreren met Mont Blanc of amandelschaafsel.
Uitkomst 99 stuks