Recepten Recepten

Alex-anders

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

9.900 g   Perla Amandelpan (100 g per stuk)
9.900 g   Fruitful Apricot (100 g per stuk)

Afwerking

1.980 g   Fruitful Apricot Jam (20 g per stuk)

Decoratie

198 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Alex-anders

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 350 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Uitrollen en in een pie-plate (doorsnede 14 cm, hoogte 4 cm) leggen.
Spuit 100 gram Perla Amandelpan op het deeg.
Verdeel 100 gram Fruitful Apricot over de Perla Amandelpan.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 40 minuten.

Na het afkoelen afmoesen en de rand decoreren met Mont Blanc of amandelschaafsel.

Uitkomst 99 stuks