Recepten

Amandel Notenbar

Vulling

1.500 g   Maro 1:1,5 Vorm

Recept 1

600 g   suiker
650 g   blanke stroop

Recept 2

400 g   slagroom
250 g   boter

Recept 3

1.100 g   Halve Amandel 27/30 *

* licht bruneren

Afwerking

250 g   Arabesque Noir 72 (10 g per stuk)
Amandel Notenbar

Werkwijze

Rol de Marsepein uit en leg deze in een met ouwelvel bekleden plaat van 60 x 20 cm.

De halve amandelen licht bruneren.

Suiker met de blanke stroop karamelliseren.
De slagroom met de boter tot aan het kookpunt brengen en hiermee het suikermengsel afblussen.
Vervolgens de massa inkoken tot 112°C.
De warme en licht gebruneerde amandelen doormengen en uitstorten op de Marsepein en gladstrijken.

Na het afkoelen snijden in stukken van 11 x 3,5 cm.
Na het snijden direct doorhalen met de getempereerde Arabesque Noir 72.

Uitkomst 25 stuks