Recepten Recepten

Amarettibroodje

Recept

10.000 g 100 % bloem
700 g 7 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.000 g 50 % water
1.500 g 15 % Cramix Goud
1.000 g 10 % Exakt Ambacht
500 g 5 % Luctor

Vulling

5.000 g 50 % rozijnen
1.000 g 10 % kaneelgranules
1.500 g 15 % bitterkoekjes (klein)
Amarettibroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Puntrijs 30 minuten.
Vormen en in gesmeerde pie-plates leggen van 20 cm lang.
Narijs 60 minuten.
Knippen.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 52 broodjes.

Na afkoelen decoreren met Mont-Blanc.

In plaats van Cramix Goud, Exakt Ambacht en Luctor kan men ook Korent Boterstol gebruiken,
dan wel het waterpercentage verhogen naar 60%.