
Amore Stokbrood (voordeeg methode)
Amore Stokbrood (voordeeg methode)
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
10.000 g | 100 % | bloem * | |
50 g | 0.5 % | gist | |
160 g | 1.6 % | bakkerszout | |
7.000 g | 70 % | water |
* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem

Werkwijze
Meng de ingrediënten voor het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 285 gram.
Puntrijs 20 minuten.
Vormen en tussen deegkleedjes laten rijzen.
Narijs 50 minuten.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 67 stuks