Recepten Recepten

Amoreusjes

Voordeeg

1.000 g   Amore Melange
1.000 g   water

Recept

9.000 g 90 % bloem * } 100%
1.000 g 10 % roggebloem }
200 g 2 % bakkerszout
100 g 1 % gist
6.200 g 62 % water

* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem

Vulling

7.500 g 75 % Muesli Melange
Amoreusjes

Werkwijze

Meng de ingrediënten van het voordeeg.
In geoliede bak storten en minimaal 18 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van het voordeeg en de overige ingrediënten een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling direct doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 120 minuten met halverwege de rijstijd een doorslag.
Afwegen 150 gram.
Puntrijs 45 minuten.
Opmaken en eventueel decoreren met zonnebloempitten, tussen kleedjes laten rijzen.
Narijs ca. 60 minuten.
Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C, bij inschieten terug naar 230°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Na het bakken kunt u het gesneden gedeelte insmeren met honing en nog even terugplaatsen in de oven.

Uitkomst 173 stuks