Recepten Recepten

Anijs Vruchtenbrood

Recept

10.000 g 100 % bloem
200 g 2 % bakkerszout
800 g 8 % gist
5.900 g 59 % water
1.500 g 15 % Maestro Vruchten
500 g 5 % Cramix Goud

Vulling

4.500 g 45 % rozijnen
200 g 2 % anijszaad
100 g 1 % anijs (gemalen)
Anijs Vruchtenbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 400 of 750 gram.
Verdelen en opbollen.
Bolrijs 20 minuten.
Puntrijs 30 minuten.
Opmaken.
Narijs ca. 60 minuten.

Voor het bakken bestrooien met roggebloem en insnijden.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten (400 gram).
Baktijd 35 minuten (750 gram)

Uitkomst 60 stuks (400 gram) of 32 stuks (750 gram)