![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Annelie Primeur (Franse voordeeg methode)
Annelie Primeur (Franse voordeeg methode)
Voordeeg
2.500 g | 25 % | Annelie Naturel | } 100% |
1.500 g | 15 % | water |
Recept
5.000 g | 50 % | bloem | } |
2.500 g | 25 % | Annelie Tournesol | } |
100 g | 1 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
3.800 g | 38 % | water |
![Annelie Primeur (Franse voordeeg methode)](https://www.zeelandia.nl/recepten/annelie-primeur-franse-voordeeg-methode/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Annelie Naturel en water (25°C) kneden, 2 minuten langzaam en 2 minuten snel.In geoliede bak storten.
Het voordeeg minimaal 18 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Van het voordeeg en de overige grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 430 gram.
Bolrijs 75 minuten.
Opbollen en op geperforeerde platen zetten.
Narijs 105 minuten, bij 32°C.
Voor het bakken bestuiven met roggebloem en 3 x insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 37 minuten.
Uitkomst 36 broden.