Annelie Primeur (Franse voordeeg methode)
Annelie Primeur (Franse voordeeg methode)
Voordeeg
2.500 g | 25 % | Annelie Naturel | } 100% |
1.500 g | 15 % | water |
Recept
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
2.500 g | 25 % | Annelie Tournesol | } |
100 g | 1 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
3.800 g | 38 % | water |
Werkwijze
Annelie Naturel en water (25°C) kneden, 2 minuten langzaam en 2 minuten snel.In geoliede bak storten.
Het voordeeg minimaal 18 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Van het voordeeg en de overige grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 430 gram.
Bolrijs 75 minuten.
Opbollen en op geperforeerde platen zetten.
Narijs 105 minuten, bij 32°C.
Voor het bakken bestuiven met roggebloem en 3 x insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 37 minuten.
Uitkomst 36 broden.