Recepten

Appel Perenstroopschnitt

Fonceerdeeg

800 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
200 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

1.000 g   Verona
550 g   water
350 g   Muffinolie *
100 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

300 g   appel perenstroop
480 g   water
400 g   Zeesan Tiramisu
2.000 g   slagroom
500 g   Fruitful Apple

Afwerking

600 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

280 g   slagroom
196 g   appelschijfjes (14 g per stuk)
Appel Perenstroopschnitt

Werkwijze

Twee platen van 60 x 20 cm bekleden met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 2,5 mm dik.
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Het beslag over de Fruitful Apricot Jam verdelen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.

Los de appel perenstroop op in warm water op en meng dit met de Zeesan Tiramisu.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Als laatste de Fruitful Apple doorspatelen.
De platen afvullen, niet glad afstrijken zodat er een grof effect ontstaat.
NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Na het koelen en- of vriezen, lossen en de bovenzijde afgeleren met Paletta Srpay Neutraal.
Per plaat in stukken snijden van 8 x 18 cm.

Decoreren met een rozet slagroom en appelschijfje.

Uitkomst 14 stuks