Home » Recepten » Appelringen

Appelringen

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Appelringen

Werkwijze

Van alle grondstoffen een glad beslag draaien, 6 minuten in de 1e versnelling.
De kleine stukjes appel als laatste doordraaien.
Spuit ringen van 65 gram beslag op siliconenpapier en invriezen.
De ringen bewaren in plastic.
Bevroren bakken in de olie.

Olietemperatuur 160°C.
Baktijd 6 minuten.

Uitkomst 67 stuks

Na het bakken de ringen door de kaneelsuiker halen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Jello Totaal
200 g   Citroenrasp
800 g   bloem
2.000 g   water

Vulling

400 g   appelstukjes

Decoratie

335 g   kaneelsuiker (5 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie